Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel MICROSOFT (MSFT) – Kopen of verkopen? Wat denken 48 brokers?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel MICROSOFT (MSFT) – Kopen of verkopen? Wat denken 48 brokers?

    Microsoft maakt op dinsdag 25 januari zijn resultaten voor het tweede kwartaal bekend. Deze resultaten hebben betrekking op de laatste drie maanden van 2021.

    Microsoft heeft aangekondigd dat het Activision Blizzard overneemt voor 75 miljard dollar, de grootste overname ooit. Zal dit de katalysator zijn die het nodig heeft nu de groei begint te vertragen? Er zal veel opwinding zijn rond de Activision Blizzard deal. Deze deal heeft geen invloed hebben op de financiële resultaten van Microsoft voor de rest van het boekjaar. Laten we kijken naar de resultaten van dinsdag en wat we daar kunnen verwachten.

    De beurs en Microsoft.



    Wall Street voorspelt een omzetstijging van 18% tot $ 50,74 miljard (tegenover $ 43,08 miljard het vorig jaar). Hoewel die stijging indrukwekkend is, is dit traagste groei van de omzet in 12 maanden. Verwacht wordt dat de omzet- en winstgroei van alle Big Tech-bedrijven zal dalen na de recordcijfers van vorig jaar. Hoewel de groei van de winst per aandeel dit jaar naar verwachting zal vertragen tot 18% ten opzichte van de stijging van 40% in het vorige boekjaar, is dat aanzienlijk beter zijn dan de lauwe eencijferige groei die voor Apple, Alphabet en Meta in 2022 wordt voorspeld.

    Microsoft aandelen - Kopen of verkopen?

    Het overnamenieuws heeft de koers van het Microsoft-aandeel niet opgedreven. De koers zit sinds eind vorig jaar in een dalende trend. Momenteel noteert Microsoft op $ 302,65. Dit is het laagste niveau sinds midden oktober 2021. Verschillende technische analyse elementen geven aan dat deze bearish trend nog steeds kracht heeft. Bijgevolg is het niet onwaarschijnlijk dat de Microsoft aandelen verder dalen naar $ 292. Dit komt overeen met het 200-dagen gemiddelde en het steunniveau van oktober.

    Aan de positieve kant ligt het eerste koersdoel op $ 316, het 100-dagen gemiddelde, en $ 330, het 50-dagen gemiddelde. Dit zet de deur open naar $ 344, een koers die reeds twee keer bereikt werd in november en december en die tevens de hoogste koers aller tijden is.

    Microsoft, daggrafiek

    Het aandeel Micorsoft.

    Probeer even deze gratis trading demo van het befaamde NanoTrader trading platform

    Besluit aandeel Microsoft

    Big Tech-aandelen staan sinds het begin van het nieuwe jaar onder druk. Brokers blijven extreem bullish op Microsoft en houden een potentiële stijging van 22% niet voor onmogelijk. Het gemiddeld koersdoel van niet minder dan 48 brokers ligt op $ 371,23. Ook zullen we vermoedelijk in de komende weken upgrades zien als brokers de overname van Activision Blizzard door Microsoft hebben bestudeerd en verwerkt.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders




    "Een man die een orkest wil leiden moet zijn rug naar de menigte toekeren."

    - Max Lucado

Working...
X