Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Nasdaq 100 gaat officiële correctie in met daling van 10%
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Nasdaq 100 gaat officiële correctie in met daling van 10%

  De Nasdaq is officieel in een correctie nu hij 10% gedaald is t.o.v. zijn hoogste punt. De vraag is of de beren hem onder de 15.000 drijven.  Er is een gezegde op de aandelenmarkten dat luidt "toppen zijn een evolutie, bodems zijn een evenement". Dit heeft betrekking op de tendens dat markttoppen een trage klim zijn, terwijls dalingen snel gaan. Net zoals de Alpenritten in de Tour de France. Dit is momenteel de sutautie op de Amerikaanse markten. Vergelijk de 'V-bodem' van maart 2020 met de prijsactie sinds de recordhoogte van de Nasdaq 100 en u ziet wat we bedoelen.

  Nasdaq 100, daggrafiek (bron TradingView)

  Gaat de beurs nog dalen?

  Test deze toffe gratis trading demo

  Het neerwaartse momentum neemt toe naarmate de rente's stijgen in de aanloop naar de verwachte stijgingen van de Federal Reserve. Kunnen de prijzen vanaf hier nog verder dalen? Heel goed mogelijk. Maar markten bewegen zelden in een rechte lijn en bearmarkten/diepe correcties zijn berucht om hun grillige, tegendraadse bewegingen.

  De Nasdaq 100 is meer dan 10% gedaald ten opzichte van zijn recordhoogte. Dit bevestigt dat het een correctie is en geen 'pullback'. Kijkend naar de krantenkoppen is het een goed gepubliceerde gebeurtenis, en dat alleen al kan de kopers wakker schudden. Er is ook het 200-dagen gemiddelde en de 15.000 support, net onder de slotkoers van gisteren. De kans is dus aanzienlijk dat de index niet onmiddellijk lager zal vallen. In de VS stopte de rente gisteren met stijgen (wat een belangrijke drijfveer was voor lagere tech-aandelen) en de Nasdaq's versie van de VIX daalde, dit betekent dat er minder angst is.

  Al deze factoren zijn een hart onder de riem voor beleggers.

  Nasdaq, daggrafiek (bron TradingView)

  Nu kopen op de beurs?

  Test deze toffe gratis trading demo

  Als we naar de daggrafiek kijken, is het duidelijk dat het Nasdaq 100 momentum bij de beren ligt. Drie duidelijke steunzones springen echter direct in het oog:
  1. 15.000 / Omdat het een rond getal is en vlak bij het 200-dagen gemiddelde ligt
  2. 14.800 - 14.900 / Is een ongesloten prijsgap en een 138,2% Fibonacci projectie
  3. 14.834 - 14.566 / Is de laagste koers van oktober en een 100 / 161,8% Fibonacci-projectie en een 23,8% Fibonacci-ratio op de lange termijn.
  Wij vermoeden daarom dat de neerwaartse trend op korte termijn beperkt zou kunnen zijn en dat de Nasdaq 100 snel zou kunnen 'terugkaatsen' van de 14.800 - 14.900 steunzone moest de koers onder 15.000 zakken. Tenzij de obligatierente stopt met stijgen of daalt, blijft de kernvisie bearish tot aan de onderste steunzone, rond de laagste koersen van oktober. Een stijging boven 15.500 maakt een einde aan het negatieve sentiment.

  Bent u een actieve belegger?
  • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
  • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
  • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

  "Geld investeren is het proces waarbij middelen op een strategische manier worden ingezet om een specifiek doel te bereiken."

  - Alan Gotthardt
  Last edited by SignalRadar; 20-01-2022, 08:28.
Working...
X