Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Terug tech (Google, Apple, Zoom...) aandelen kopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Terug tech (Google, Apple, Zoom...) aandelen kopen?

    Techaandelen hebben een moeilijke start gekend in 2022. Dit zet druk op de komende winsten. Beleggers zoeken naar redenen om techaandelen te kopen, zelfs nu het ernaar uitziet dat de Fed de rente in de loop van het jaar 3 of 4 keer zal verhogen.

    Big Tech aandelen


    Verwachtingen van hogere rentevoeten hebben ervoor gezorgd dat beleggers van snelgroeiende techaandelen zijn overgeschakeld naar gevestigde waarden. Deze aandelen maken meer kans om beter te presteren in een omgeving met hogere rentevoeten.

    NASDAQ, daggrafiek (bron TradingView)

    Nasdaq beursindex trading.

    Aanrader: probeer deze demo van het trading platform NanoTrader

    De technologie-intensieve Nasdaq is sinds het begin van het jaar met 4,8% gedaald. Ondertussen is de technologiesector in de S&P ook ongeveer 5% gedaald sinds het begin van het jaar, met enkele grote techbedrijven zoals Microsoft die 7% lager noteren. De S&P 500 zelf daalt minder met -2,7%.

    Een reden om tech te kopen?

    Beleggers zullen naar de winstcijfers kijken om uit te maken of Big Tech een koop is. Zelfs nu wordt verwacht dat de renteomgeving ongunstig zal veranderen voor de kolossen. Om deze aandelen nog meer te laten stijgen in een klimaat van hogere rentevoeten, moet de vraag naar het product of de dienst sterk zijn.

    Wall Street wil nieuws horen, dat het tekort aan chips in 2022 afneemt. Dit zal de tech kopers aanmoedigen. Laten we echter niet vergeten dat de moeilijke vergelijkingen voor 2020 en de bezorgdheid over de dynamiek van de pandemie ook nog steeds tegenwind kunnen blijken te zijn.

    Winstgroei van de technologiesector zal achterblijven bij de bredere S&P

    Volgens FactSet zal de totale winst van de S&P in het vierde kwartaal naar verwachting met 25% stijgen ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Voor techaandelen wordt echter een winststijging van 'maar' 15,6% verwacht, omdat andere sectoren (banken, enz.) naar verwachting meer hebben geprofiteerd van de heropleving van de economie.

    Technologiesectoren die beter kunnen presteren

    De algemene verwachting is dat de groei van thuiswerkaandelen zoals Zoom, Citrix en Docusign aanzienlijk zou kunnen afzwakken. Cloud- en softwarebedrijven zouden wat de winst betreft echter de toon kunnen aangeven. Volgens Daniel Ives, analist bij Wedbush, zal de cloud-gebaseerde workload tegen eind 2022 gestegen zijn tot 55%, tegenover 43% nu. Dit is een goed voorteken voor de reuzen van clouddiensten zoals Amazon en Microsoft. Ondertussen zouden large caps Apple en Alphabet zich kunnen vinden in een veilige haven voor grote techspelers op de rug van redelijke cijfers.

    Last edited by SignalRadar; 19-01-2022, 07:57.
Working...
X