Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grafiek van de week: het aandeel BMW
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Grafiek van de week: het aandeel BMW

  BMW geeft een sterk prijssignaal en presteert beter dan de markt als geheel. In het begin van het jaar doorbreekt de aandelenkoers een belangrijke technische weerstand en klimt naar een nieuw hoogste punt in de 52-week. Momentum investeerders stappen in.
  Sinds het dieptepunt van de Corona crash (maart 2020) heeft het BMW aandeel een ononderbroken opwaartse trend gevolgd. Van een prijs van ongeveer 37 € tot 96,40 € in juni vorig jaar (+160%).

  sterk stijgend aandeel
  Test een van de gratis demo rekeningen van WH Selfinvest.

  Na deze prijsverhoging ging het aandeel van BMW weer achteruit. Eind augustus noteerde het aandeel een tussentijds dieptepunt rond 75 €. In principe wordt de opwaartse trend van het BMW aandeel betrekkelijk betrouwbaar geflankeerd door de 200-dagenlijn. Tegen eind november had het BMW aandeel een nieuwe poging ondernomen om de in juni genoteerde hoogste koers van het jaar te bereiken. De autofabrikant raakte echter net onder de grens van 96 € buiten adem. Bij de maandwisseling november/december gleed de koers van het aandeel terug naar de 200-dagenlijn (toen op ongeveer 83 euro). Een verdere, snelle prijsstijging kwam tot een einde bij ongeveer 92 €. Vervolgens daalde het weer tot de 200-dagenlijn.  In een dynamische beweging is het aandeel er nu eindelijk in geslaagd om boven het hoogste punt van het voorgaande jaar uit te breken. Vanuit technisch oogpunt biedt deze prijsstijging een nieuw procyclisch koopsignaal. Niet alleen is de recente weerstand overwonnen, maar ook de technische grafiek van een "stijgende driehoek" is op opwaartse wijze opgelost volgens het boekje. Vanuit technisch oogpunt zou het BMW aandeel in de volgende schommeling zelfs kunnen opklimmen tot rond 120 euro.

  Conclusie: Technisch georiënteerde beleggers kopen BMW aandelen en speculeren op een voortzetting van de rally. Een eerste richtprijs is ongeveer 110 euro. Indien, tegen de verwachtingen in, de koers van het aandeel onder het breakout-niveau zakt (slotkoers lager dan 94 euro), was de breakout een vals signaal.
  De grootste les in het leven is te weten dat zelfs dwazen soms gelijk hebben."
  - Winston Churchill -
  Attached Files
  Last edited by SignalRadar; 19-01-2022, 10:33.
Working...
X