Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tech aandelen stijgen voor Powell's aankondiging
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tech aandelen stijgen voor Powell's aankondiging

    Techaandelen leiden de opwaartse beweging op Wall Street nu de Fed-angst afneemt in de aanloop naar de verklaring van Powell.
    FED Powell federale reserve wall street aandelen

    Sterke economische groei weer in trek

    De Amerikaanse aandelen zullen hoger openen, waarbij de Nasdaq Wall Street zal leiden. Beleggers wachten op de verklaring van Fed-voorzitter Powell later in de sessie. Tijdens de hoorzitting van de Senaat over de bevestiging van Powells tweede termijn zou het hoofd van de Amerikaanse centrale bank meer informatie kunnen geven over mogelijke renteverhogingen.

    De vooraf vrijgegeven verklaring gaf geen nieuwe informatie over het beleid. De vragenronde zou echter meer inzicht kunnen verschaffen. Powell zal vermoedelijk intensief worden ondervraagd over de plannen van de Fed om te voorkomen dat de hoge inflatie zich verankert.

    Goldman Sachs heeft gezegd dat ze verwachten dat de Fed dit jaar vier renteverhogingen zal doorvoeren. JP Morgan heeft hetzelfde gezegd.

    Tech-aandelen zullen outperformen na een moeilijke start in 2022. Tech is uit de gratie geraakt tijdens een rotatie naar tech toen de rente op schatkistpapier omhoog schoot. De Fed vreest vandaag echter minder, de rente op 10-jaars schatkistpapier daalt en koopjesjagers lijken hun voordeel te doen met de recente tuimeling van snelgroeiende aandelen, waardoor de Nasdaq omhoog schiet.


    In bedrijfsnieuws:
    Tesla Elon Musk EV elektrisch auto

    Tesla handelt hoger pre-market na het melden van 70.847 in China gemaakte voertuigverkopen in december. Dit was het hoogste maandcijfer sinds het in 2019 begon met de productie in Shanghai.

    Rivian handelt 4,1% lager pre-market na berichten dat zijn hoofd van activiteiten Rod Copes de EV-maker vorige maand heeft verlaten.


    Wat is de volgende stap voor de Nasdaq?

    De Nasdaq beweegt hoger vanaf de 15165 low, maar stagneert rond de 100 sma. Met de RSI in het voordeel van een verdere neerwaartse beweging, zou de opwaartse beweging kunnen worden gezien als een verkoopopportuniteit. Als het niet lukt om duidelijk boven de 100 sma te breken, zouden verkopers de prijs terug kunnen duwen naar 15165. Een beweging boven de 50 sma op 16168 zou de bear trend op korte termijn teniet kunnen doen.


    FX markten stabiel in aanloop naar Powell

    De USD houdt stand, terwijl de valutamarkten kalm blijven in afwachting van de testimony van Fed Chair Powell voor het Congres later vandaag. De voorbereide verklaring biedt geen nieuwe beleidsinzichten. Elk gevoel van een agressiever standpunt zou de USD een boost kunnen geven.

    EUR/USD handelt rustig rond de 1.1340, zelfs nadat het nieuwe hoofd van de Bundesbank Joachin Nagel is beëdigd en het standpunt van de Duitse centrale bank over de inflatie veranderde door te zeggen dat het niet geheel tijdelijk was. Dit staat in schril contrast met ECB-president Christine Lagarde, die vasthield aan het tijdelijke scenario en inflatierisico's minimaliseerde.

    GBP/USD +0.04% at 1.3578

    EUR/USD +0.04% at 1.1330


    Olie stijgt naar $80 door aanhoudende sterke vraag
    Oil barrel stock index WHS Selfinvest beleggen

    De olieprijzen zitten in de lift, gestimuleerd door een combinatie van een krap aanbod en optimisme dat de verspreiding van Omicron het wereldwijde economische herstel en de vraag naar olie niet zal doen ontsporen.

    De ontwikkelde economieën leggen geen strengere lockdownbeperkingen op om het hoofd te bieden aan Omicron, waardoor de vraagvooruitzichten stabiel blijven. Tegelijk slagen de OPEC+-landen er niet in hun vraag output te halen na de stijging. Met andere woorden, zij blijven onder de toegestane stijging, voornamelijk door een gebrek aan capaciteit, terwijl de vraag levendig blijft.

    WTI crude trades +1.5% at $78.84

    Brent trades +1.3% at $81.67
    Kies uw broker verstandig

    www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.



    “Om te voorkomen dat fouten in rampen uitmonden, is het belangerijk verliezen te aanvaarden wanneer zij klein zijn en dan verder te gaan.”

    - Belegger Marc Minvervini -
    Last edited by SignalRadar; 12-01-2022, 13:25.
Working...
X