Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Tesla-aandelen noteren voor de bel 7,6% hoger op $ 1.051 nadat het gisteren de verwachtingen verpletterde toen het bedrijf de resultaten voor het eerste kwartaal bekendmaakte en zelfverzekerde vooruitzichten gaf die de jaarlijkse leveringen dit jaar met een indrukwekkende 60% zouden moeten zien stijgen. Het bedrijf, dat al had bekendgemaakt dat het in die periode meer dan 310.000 voertuigen had afgeleverd, een nieuw record voor de sector, zei dat de inkomsten met 81% j-o-j stegen tot $ 18,8 miljard, terwijl de winst per aandeel naar een nieuw record van $ 3,22 steeg, t.o.v. slechts $ 0,93 een jaar eerder. Dat was veel beter dan de $ 17,8 miljard dollar omzet en $ 2,26 winst per aandeel die door Wall Street werden voorspeld.

  CEO Elon Musk zei dat Tesla erop vertrouwt dat het de jaarlijkse leveringen kan laten groeien met ongeveer 60% in 2022 en dat het blijft streven naar een groei van de leveringen met 50% per jaar gedurende meerdere jaren, ondersteund door verse capaciteit van nieuwe fabrieken in Berlijn en Texas.

  Tesla toont aan dat het in staat is om de stijgende kosten door te berekenen aan de consument in de vorm van hogere prijzen zonder dat de vraag eronder lijdt.

  RBC Capital Markets merkte op dat Tesla's recente marges en cashflow indrukwekkend blijven en het bedrijf in staat zouden moeten stellen om te blijven investeren, toen het zijn koersdoel voor het aandeel verhoogde naar $ 1.175 van $ 1.035 - het sloot zich aan bij een reeks brokers die de verwachtingen voor het aandeel verhoogden. De 41 brokers die het aandeel volgen, geloven echter nog steeds dat Tesla overgewaardeerd is met een gemiddeld koersdoel van $ 965.

  Comment


  • #17
   Het aandeel Tesla veert vandaag op, nadat het gisteren meer dan 12% kelderde tot een dieptepunt van vijf weken en de grootste dagelijkse daling van Tesla-aandelen sinds september 2020. Beleggers werden afgeschrikt door de vrees dat het belang van Elon Musk in het bedrijf steeds meer vast komt te zitten in zijn overname van Twitter.

   Elon Musk zijn Tesla aandelen.

   Tesla speelbal in de Twitter overname?

   Musk heeft zich verzekerd van het financieringspakket dat nodig is om het bestuur van Twitter ervan te overtuigen dat de deal kan worden voltooid. Hij heeft echter een groot deel van zijn TSLA aandelen in onderpand gegeven om een margelening veilig te stellen als onderdeel van een lening. De vrees bestaat dat hij ofwel meer aandelen in onderpand zal geven voor de deal of zelfs Tesla-aandelen van de hand zal doen om aan contant geld te komen.

   Beleggers vrezen ook dat een sterke daling van de koers van het Tesla-aandeel de zaken kan bemoeilijken als de aandelen van Musk worden gebruikt als onderpand voor de overname van Twitter. Het feit dat het Twitter-aandeel vanochtend 1,3% lager noteert op 49,05 $ en dus onder de overnameprijs van 54,20 $ per aandeel blijft, doet vermoeden dat er enige twijfel bestaat of de deal wel doorgaat. Voor het Tesla aandeel is dit misschien het beste.

   Last edited by SignalRadar; 27-04-2022, 17:13.

   Comment


   • #18
    Volgens rapporten van de South China Morning Post is Tesla van plan een tweede productielijn te bouwen in de buurt van zijn bestaande faciliteit in Shanghai.De tweede lijn heeft een capaciteit van 450.000 eenheden per jaar! Verwacht wordt dat dit China zal versterken als zijn centrale hub voor export, ondanks het feit dat het nieuwe fabrieken heeft geopend in zowel de VS en Duitsland. Deze nieuwe capaciteit zou de productie bijna verdubbelen in vergelijking met wat de Chinese fabriek in 2021 produceerde.    Ondertussen bleef CEO Elon Musk de krantenkoppen halen over zijn overname van 44 miljard dollar om Twitter privé te nemen, waarbij de Wall Street Journal meldde dat hij van plan is om het bedrijf binnen drie jaar naar de beurs te brengen nadat hij de veranderingen heeft doorgevoerd die volgens hem moeten worden doorgevoerd om het platform nieuw leven in te blazen.

    Comment


    • #19
     Bloomberg meldde dat Tesla-baas Elon Musk klaar is voor een ontmoeting met de Indonesische president Joko Widodo om potentiële investeringen in het land te bespreken. De elektrische autofabrikant wil natuurlijk de betrekkingen met 's werelds grootste nikkelproducent versterken. Een Tesla-team bezoekt momenteel tal van locaties in het land, maar een specifieke datum of locatie is nog niet vastgesteld. Volgens het rapport is Tesla echter al meer dan drie jaar in gesprek met het land en moet het nog een deal sluiten om er een productiesite te vestigen.

     Deze boodschap komt dagen nadat de Braziliaanse mijnbouwer Vale zei dat het een deal had getekend om Tesla te voorzien van nikkel uit haar mijnen in Canada.

     Comment


     • #20
      Het aandeel Tesla staat vanochtend 7% hoger nadat het deze week tot het laagste niveau sinds augustus 2021 was gezakt. Berichten van Reuters suggereerden dat Tesla zijn plannen in India in de ijskast heeft gezet nadat het er tijdens gesprekken met de regering niet in was geslaagd om lagere importheffingen voor zijn elektrische voertuigen te bedingen.

      Ondertussen zal de aankondiging van Elon Musk dat zijn overname van Twitter ter waarde van $44 miljard in de ijskast is gezet, welkom nieuws zijn voor Tesla-beleggers die zich zorgen maken over de hoeveelheid aandelen in de elektrische autofabrikant die hij heeft toegezegd in de vorm van schulden om de deal te financieren. Musk zei dat de overname "tijdelijk in de ijskast is gezet in afwachting van details die de berekening ondersteunen dat spam/fake accounts inderdaad minder dan 5% van de gebruikers vertegenwoordigen".

      Amerikaanse aandelen kopen

      Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen.
      Je kunt de dienst proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.

      Comment


      • #21
       Bloomberg meldde dat CEO Elon Musk een interne memo naar het personeel heeft gestuurd waarin hij waarschuwde dat de elektrische autofabrikant een 'zeer zwaar kwartaal' heeft gehad vanwege de verstoring van de logistieke keten en de lockdown in China. Hij spoort werknemers aan om 'hard te rallyen om te herstellen'.

       Analisten hebben hun productieverwachtingen voor het tweede kwartaal verlaagd om hiermee rekening te houden, hoewel ze meer optimistisch zijn over de tweede helft van het jaar als de problemen in China verbeteren.

       Ondertussen suggereert een rapport van Electrek dat Tesla al kijkt naar locaties voor nog een nieuwe fabriek, met fabrieken in Duitsland en de VS die dit jaar online komen. Volgens het rapport overweegt Tesla om zijn fabriek in Mexico of Canada te vestigen, maar overweegt het ook om een derde fabriek in de VS op te richten.

       Amerikaanse aandelen kopen

       Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen.
       Je kunt de dienst proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.

       Comment


       • #22
        Het bedrijf verhoogde de prijzen voor al zijn voertuigen in de VS, evenals voor sommige modellen in China. De Tesla prijsverhoging was niet min, 6.000 dollar. De prijsverhoging was nodig omdat Tesla blijft strijden tegen de stijgende kosten. Vooal batterijcomponenten worden peperduur. Dit is de derde prijsverhoging dit jaar.

        Het aandeel Tesla.

        Elon Musk waarschuwde dat kleinere rivalen zoals Rivian en Lucid op een faillissement afstevenen als ze geen strenge maatregelen nemen.

        Wat betreft concurrenten, lijkt het dat Volkswagen Tesla gaat voorbij steken als de grootste producent van electrische voertuigen. Het mag duidelijk zijn dat de traditionele autobouwers misschien trager uit de startblokken waren, maar ze zijn duidelijk aan een inhaalbeweging bezig.

        Amerikaanse aandelen kopen

        Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen.
        Je kunt de dienst proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.

        Comment

        Working...
        X