Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel TESLA (TSLA) – Kopen of verkopen?

  Het Tesla-aandeel verloor gisteren wat stoom nadat het maandag zijn beste dagprestatie in 10 maanden had neergezet, dankzij het nieuws dat het een recordaantal van 308.600 elektrische voertuigen afleverde in het vierde kwartaal van 2021 - meer dan de 263.026 leveringen die door analisten waren voorzien.

  Tesla aandeel kopen of verkopen?

  De sterke afsluiting van het jaar betekende dat Tesla over heel 2021 meer dan 936.000 voertuigen afleverde, 87% meer dan in 2020. Dat heeft het vertrouwen gewekt dat Tesla de verstoring van de toeleveringsketen beter kan blijven opvangen dan zijn rivalen. CEO Elon Musk heeft gezegd dat de jaarlijkse groei nog een tijdje boven de 50% zou moeten blijven, dankzij de nieuwe capaciteit die zowel in de VS als in Duitsland online komt. Uit de huidige consensus van Bloomberg blijkt dat analisten denken dat Tesla in 2022 meer dan 1,3 miljoen voertuigen kan afleveren.

  Bloomberg meldde gisteren ook dat Nikola, een startup in elektrische voertuigen, van plan is om een patentrechtszaak van $2 miljard tegen Tesla te laten vallen nadat de twee overeengekomen waren om alle claims en tegenclaims tegen elkaar te laten vallen. Nikola had Tesla sinds 2018 beschuldigd van het kopiëren van verschillende van zijn gepatenteerde ontwerpen, wat Tesla altijd met klem heeft ontkend.

  Ondertussen suggereerden afzonderlijke rapporten dat Amerikaanse mensenrechtengroepen kritiek hebben geuit op Tesla's plannen om een showroom te openen in Xinjiang, China, dat in het middelpunt heeft gestaan van tal van beschuldigingen rond detentiekampen en de behandeling van minderheden.

  Daiwa Capital Markets verhoogde gisteren zijn koersdoel voor Tesla naar $ 1.150 van $ 1.050, terwijl Evercore ISI zijn koersdoel opwaarts bijstelde naar $ 900 van $ 750 - hoewel beide geen verhoging zijn ten opzichte van de laatste slotkoers van het aandeel van $1.149,50. Toch waren deze recente upgrades hoger dan het gemiddelde koersdoel van $ 897,44 onder de 41 brokers die het aandeel volgen, zo'n 20% onder de huidige prijs.

  Bent u een actieve belegger?
  • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
  • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
  • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

  "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

  - Warren Buffett
  Last edited by SignalRadar; 10-03-2022, 15:51.

 • #2
  Tesla blijft in het oog springen van traders nadat belangrijke analisten gisteren hun koersdoelen voor het aandeel verhoogden. Zowel Goldman Sachs als Morgan Stanley bevestigden dat het aandeel een topaandeel is in de EV-markt. Dit komt nadat het bedrijf bevestigde dat de verkoop dit kwartaal met 34% is gestegen.

  Aan de andere kant blijft de electronische voertuigen bouwer één van de meest short verkochte aandelen. Er is dus duidelijk een titanenstrijd aan de gang tussen beren en stieren.

  Comment


  • #3
   CEO Elon Musk reageerde gisteren op een vraag op Twitter over wanneer het bedrijf van plan was om in India te lanceren, door te stellen dat het bedrijf "nog steeds bezig is met een heleboel uitdagingen met de overheid". Het bedrijf heeft de Indiase regering eerder gevraagd om de forse importheffingen op elektrische voertuigen, die kunnen oplopen tot 100%, te verlagen.

   Morgan Stanley verhoogde dinsdag het koersdoel voor Tesla naar $1.300 van $1.200, nadat uit gegevens uit China bleek dat Tesla in december een recordaantal voertuigen heeft verkocht.

   Tesla bevestigde gisteren ook dat het van plan is om de winst over het vierde kwartaal en het volledige jaar 2021 bekend te maken na het sluiten van de markten op woensdag 26 januari.

   Hier kunt u ons artikel lezen over de electrische voertuigen aandelen in 2022   Comment


   • #4
    Tesla handelt lichtjes hoger na het boeken van recordresultaten. De EV-maker zag de winst oplopen tot $ 5,5 miljard, 10% hoger dan de verwachtingen. Beleggers zijn teleurgesteld dat er dit jaar geen nieuwe modellen zullen komen en zullen op hun hoede zijn voor opmerkingen dat de problemen met de logistieke keten nog het hele jaar zullen aanhouden.

    Comment


    • #5
     Het Tesla-aandeel is de afgelopen week met meer dan 12,3% gedaald. Dit is grotendeels het gevolg van de geopolitieke spanningen die een negatief sentiment op de aandelenmarkt werpen. Maar Tesla is zelf ook in het nieuws geweest. CEO Elon Musk beschuldigde de SEC onlangs van het lekken van informatie.

     Gisteren werd echter bekend dat de broer van Elon, Kimbal Musk, 88.500 aandelen verkocht de dag voor Elon zijn Twitter poll verstuurde waarin hij zijn volgers vroeg of hij 10% van zijn belang in Tesla moest verkopen. De koers van het aandeel Tesla daalde de daaropvolgende weken sterk omdat Elon Musk voor miljarden dollars aan aandelen verkocht. De SEC onderzoekt of de beide broers de regels inzake handel met voorkennis hebben overtreden.


     Last edited by SignalRadar; 28-02-2022, 16:35.

     Comment


     • #6
      Tesla CEO Elon Musk is weer druk bezig geweest op Twitter. Hij reageerde op Tweets over Lucid Group die de eerste elektrische auto met een actieradius van meer dan 500 mijl produceert door te zeggen dat Tesla een jaar geleden een auto met een actieradius van 600 mijl had kunnen lanceren, maar dat dit de auto naar zijn mening slechter zou hebben gemaakt. Musk verklaarde verder dat Tesla's actieradius van 400 mijl 'meer is dan bijna iedereen zal gebruiken'.

      De Tesla baas haalde ook uit naar Rivian nadat het bedrijf had aangekondigd dat het de prijzen met ongeveer 20% zou verhogen door de stijgende inflatie. Hij tweette dat de "negatieve marge van de startup [Rivian] verbazingwekkend zal zijn" en waarschuwde dat het "bijna onmogelijk" is voor andere bedrijven om een betaalbare elektrische pick-uptruck te lanceren.

      Comment


      • #7
       Tesla heeft de prijzen van sommige auto's in zijn fabriek in Sjanghai (China) verhoogd vanwege de sterk stijgende grondstofprijzen. Dit volgt op prijsstijgingen van 1.000 dollar vorig jaar op de in de VS geproduceerde Model Y en Model 3 voertuigen.

       Eerder deze maand verhoogde start-up Rivian de prijs van zijn voertuigen met ongeveer 20%, wat Tesla CEO Elon Musk ertoe aanzette om de kleinere Rivian-concurrent belachelijk te maken, door te zeggen dat Rivian's "negatieve brutomarge indrukwekkend zal zijn" en door te waarschuwen dat het voor andere bedrijven "bijna onmogelijk" zou zijn om een betaalbare elektrische pick-up truck op de markt te brengen.

       Comment


       • #8
        Reuters meldde vanochtend dat Tesla gedwongen is om de productie in zijn fabriek in Shanghai twee dagen stil te leggen vanwege nieuwe Covid-19 beperkingen. China is de op een na grootste markt voor Tesla en is ook een belangrijk productiecentrum voor voertuigen die naar andere markten worden geëxporteerd. Dat zal de bestaande problemen met de toeleveringsketen verergeren die het bedrijf dwong om de prijs van zijn voertuigen voor de tweede keer in slechts een week te verhogen, na een waarschuwing van CEO Elon Musk dat de inflatiedruk op het bedrijf de laatste tijd is toegenomen.

        Credit Suisse zei dat de laatste verhoging betekent dat Tesla nu de prijzen in zowel de VS als China met ongeveer 3% tot 5% heeft verhoogd. CNBC meldde deze week ook dat de toeleveringsketen van Tesla verder onder druk kan komen te staan omdat het bedrijf is blootgesteld aan Rusland en zei dat het bedrijf aluminium van Rusal heeft gekocht voor zijn nieuwe fabriek in Berlijn, die pas onlangs wettelijke goedkeuring heeft gekregen om met de productie te beginnen. Musk heeft zich uitgesproken tegen de Russische invasie in Oekraïne.

        Last edited by SignalRadar; 16-03-2022, 16:21.

        Comment


        • #9
         Jefferies verlaagde vanochtend zijn koersdoel voor het aandeel van 1.400 $ naar 1.250 $. Een tweet van ElonJet, dat de vluchten van het privévliegtuig van CEO Elon Musk bijhoudt, suggereerde dat hij vanochtend op weg is naar Berlijn. Het bedrijf kreeg onlangs wettelijke goedkeuring kreeg voor de bouw van zijn nieuwe Gigafactory na maanden van vertragingen. De Duitse kanselier Olaf Scholz plant om de fabriek morgen te bezoeken.

         Tesla auto's en aandelen.

         Ondertussen zei Musk vandaag op Twitter dat "extreem grote schaalvoordelen" essentieel zijn voor het bedrijf om een sterke competieve positie uit te bouwen en om "de mensheid te doen afstappen van fossiele brandstoffen". Musk meent ook dat ontwikkelingen m.b.t. artificiële intelligentie essentieel zijn.

         Comment


         • #10
          De waardering van Tesla kwam deze week voor het eerst sinds januari weer boven de grens van 1 biljoen dollar nadat het bedrijf begon met de levering van voertuigen vanuit zijn nieuwe fabriek in Berlijn, wat de leveringen aan Europa, die momenteel moeten worden geïmporteerd vanuit de fabriek in China, zou moeten versterken.

          Last edited by SignalRadar; 25-03-2022, 11:30.

          Comment


          • #11
           Morgan Stanley waarschuwde vanochtend dat bedrijven die elektrische accu's maken hun prijzen mogelijk met 25% zullen moeten verhogen vanwege de sterk stijgende prijs van lithiumcarbonaat. Dit zal leiden tot hogere prijzen voor de auto's waarin ze worden gebruikt. Deze analyse volgt op waarschuwingen van CEO Elon Musk deze week dat hij verwacht dat de productie van batterijen de komende twee tot drie jaar een uitdaging zal vormen gezien de stijgende grondstofprijzen en tegenwind in de logistieke keten. Tesla en een aantal rivalen hebben hun prijzen al moeten verhogen door de gigantische inflatie.

           Comment


           • #12
            Het Tesla-aandeel noteert vanochtend in de premarket meer dan 1% hoger op $ 1.096, nadat de maker van elektrische auto's in het weekend bekendmaakte dat het in het eerste kwartaal van 2022 een recordaantal auto's heeft afgeleverd, en dit in moeilijke omstandigheden geteisterd door tegenwind in de logistieke keten en stijgende kosten. Het bedrijf leverde 310.048 voertuigen af in de eerste drie maanden van het jaar, meer dan de 308.836 auto's die analisten hadden voorspeld en veel meer dan de slechts 184.800 leveringen van het jaar ervoor.

            JPMorgan verhoogde zijn koersdoel op het aandeel vanochtend van 325 $ naar 335 $. De bank gelooft echter nog steeds gelooft dat de autofabrikant zwaar overgewaardeerd is.

            CEO Elon Musk tweette in het weekend ook dat het bedrijf streeft naar een brutomarge van 30% en een winstmarge van 10% op zijn supercharger-netwerk, waarbij hij aangaf dat dat inclusief alle kosten is.

            Comment


            • #13
             Bloomberg vanochtend meldde dat Tesla's fabriek in Shanghai nu ten minste 12 productiedagen heeft verloren omdat de regio vecht tegen nieuwe uitbraken van Covid-19, eraan toevoegend dat de toeleveringsketens ook worden beïnvloed doordat halfgeleiderchips zich opstapelen in de faciliteiten van de fabrikant als gevolg van een tekort aan bezorgers. De nultolerantiebenadering van Covid-19 in China verstoort bedrijven tot ver in de omtrek en de lockdown in Shanghai is onlangs voor onbepaalde tijd verlengd. Bloomberg citeerde bronnen die zeiden dat de fabriek tot ten minste morgen gesloten zal blijven.

             De fabriek in Shanghai produceert auto's die in China worden verkocht, maar de meerderheid van de auto's wordt geëxporteerd om elders, zoals Europa en Azië, te worden verkocht. De fabriek produceerde vorig jaar ongeveer de helft van alle voertuigen.

             Comment


             • #14
              Bloomberg meldde dat de elektrische autofabrikant Tesla nog eens 127.785 Model 3-voertuigen heeft moeten terugroepen die in zijn fabriek in Shanghai, China, zijn gemaakt. De auto's werden geproduceerd tussen 11 januari en 25 januari.

              Deze informatie komt van de Chinese toezichthouder. Het afgelopen jaar heeft Tesla reeds honderdduizenden voertuigen om uiteenlopende redenen teruggeroepen.

              Comment


              • #15
               Uit gegevens die in China werden vrijgegeven, blijkt dat de autoverkoop in maart met -11,7% is gedaald. De nultolerantieaanpak van het land ten aanzien van Covid-19, waarbij nieuwe lockdowns werden ingevoerd, weerhielden mensen ervan om nieuwe auto's te kopen. Dit is een ommekeer na de sterke verkoopstijging van +18,7% in februari.

               Tesla aandelen kopen of verkopen.

               Analisten waren snel om erop te wijzen dat het de eerste daling in drie maanden was en dat de situatie waarschijnlijk niet zal verbeteren in april. Uit afzonderlijke gegevens van een andere organisatie blijkt dat Tesla in maart 55.462 auto's verkocht in China, slechts 154 meer dan in februari. Toch zal dat worden toegejuicht, gezien berichten dat Tesla's fabriek in Sjanghai de afgelopen weken talloze productiedagen heeft verloren vanwege problemen met Covid-19.

               Toch was al bekendgemaakt dat Tesla in het eerste kwartaal van 2022 wereldwijd een recordaantal voertuigen heeft afgeleverd, terwijl het bedrijf blijft navigeren door de moeilijke omgeving die wordt geteisterd door tegenwind in de logistieke keten en stijgende kosten. Het bedrijf leverde 310.048 voertuigen af in de eerste drie maanden van het jaar, meer dan de 308.836 auto's die analisten hadden voorspeld en meer dan de slechts 184.800 leveringen van het jaar daarvoor. Toch zullen de ontwikkelingen in China nauwlettend in de gaten worden gehouden, aangezien de fabriek in Sjanghai vorig jaar goed was voor ongeveer de helft van alle productie, hoewel dat in 2022 zou kunnen veranderen na de lancering van de nieuwe sites in zowel Berlijn als Texas.               Comment

               Working...
               X