Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
2 manieren om correlaties te gebruiken om te handelen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • 2 manieren om correlaties te gebruiken om te handelen

    Handelaren moeten uitkijken naar waarden onder -0.80 of boven +0.80 om de correlatiecoëfficiënt als betekenisvol te beschouwen.

    Wanneer handelaars verwijzen naar een correlatie tussen twee activa, verwijzen zij vaak naar de correlatiecoëfficiënt, die een statistische maat is voor de sterkte van de samenhang tussen de relatieve beweging van 2 variabelen, aldus Investopedia. De sterkte van de relatie varieert van -1,00 tot +1,00. Een waarde van -1,00 betekent dat er een perfecte negatieve correlatie is tussen de 2 activa. Ze bewegen 100% van de tijd in tegengestelde richting ten opzichte van elkaar. Een lezing van +1.00 betekent dat er een perfecte positieve correlatie is tussen de 2 activa. Ze bewegen 100% van de tijd in dezelfde richting ten opzichte van elkaar. Een waarde van 0.00 betekent dat er geen correlatie is tussen de 2 activa. Om de correlatiecoëfficiënt significant te laten zijn, moeten traders zoeken naar waarden onder -0.80 of boven +0.80.

    Waarom gebruiken traders correlaties?

    Handelaren kijken naar correlaties om 2 redenen:

    1. Om een actief te vergelijken met een referentiepunt

    Het is mogelijk dat handelaren een activum willen kopen waartoe zij geen toegang hebben. Een manier waarop handelaren een correlatiecoëfficiënt kunnen gebruiken is door te zoeken naar een hoge positieve of negatieve correlatie tussen een actief dat zij willen bezitten en het actief dat zij kunnen bezitten, en het eerstgenoemde als een proxy te gebruiken. Veel valutahandelaren hebben bijvoorbeeld geen toegang tot de US Dollar Index (DXY). Daarom kunnen traders op zoek gaan naar een actief met een sterke correlatiecoëfficiënt met de DXY, zoals EUR/USD en dat in plaats daarvan verhandelen (-0,94 correlatie op een dagelijkse tijdseenheid).

    DXY Daggrafiek, (Bron: Stone X & TradingView)

    USD Dollar EUR DXY correlatie TradingView Stonex


    US Dollar Index en USD/EUR handelen in de Nanotrader (Demo)

    2. Om mogelijkheden tot diversificatie te zoeken

    Een handelaar kan een activum aanhouden dat voor hem of haar riskant lijkt. Daarom kan die persoon wensen te diversifiëren, of af te dekken, tegen dat activum. Een handelaar ziet bijvoorbeeld een grote kans voor het bezitten van ruwe olie, maar wenst misschien de activa in zijn of haar portefeuille te diversifiëren. Ruwe olie en de Noorse kroon hebben een sterke negatieve correlatie van -0.89 op een dagelijkse tijdschaal. Daarom kan de belegger zowel ruwe olie als USD/NOK kopen (NOK verkopen) om een deel van het risico van het bezit van ruwe olie weg te nemen.

    Ruwe Olie Daggrafiek, (Bron: Stone X & TradingView)

    Olie NOK USD correlatie TradingView Stonex Selfinvest


    Probeer de Crude Oil op de Nanotrader Platform te handelen

    Correlaties kunnen nuttige hulpmiddelen zijn bij trading indien correct gebruikt. Eén ding is belangrijk om op te merken over correlaties is dat ze in en uit hun gunst vallen. Handelaren moeten zoeken naar waarden onder -0.80 of boven +0.80 om de correlatiecoëfficiënt als significant te beschouwen.
    Wil je forex verhandelen?


    “Om te voorkomen dat fouten in rampen uitmonden, is het belangerijk verliezen te aanvaarden wanneer zij klein zijn en dan verder te gaan.”

    - Belegger Marc Minvervini –
    Last edited by SignalRadar; 05-01-2022, 14:52.
Working...
X