Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Reddit-aandelen: welke "meme stocks" zijn populair?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Reddit-aandelen: welke "meme stocks" zijn populair?

    Reddit is een hub geworden voor handelaars en investeerders die gedreven zijn door sociale media en die bewezen hebben dat ze in staat zijn om de markten te beïnvloeden, door een enorme volatiliteit te injecteren in aandelen zoals GameStop en AMC. Maar welke aandelen trekken vandaag de aandacht op Reddit?

    Top Reddit aandelen om in de gaten te houden

    Hieronder volgt een lijst van de top 10 meest genoemde Amerikaanse aandelen in de WallStreetBets thread op Reddit gedurende de laatste 24 uur op 23 december 2021, volgens gegevens van Quiver Quantitative. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn buiten beschouwing gelaten.
    1. Tesla
    2. NVIDIA
    3. GameStop
    4. Apple
    5. Advanced Micro Devices
    6. Nikola
    7. Alibaba
    8. AMC Amusement
    9. Blackberry
    10. Microsoft
    Tesla meme stock Reddit beleggen Selfinvest

    Het lijkt erop dat Elon Musk voorlopig klaar is met het verkopen van Tesla aandelen. In de afgelopen 7 weken heeft hij ongeveer $15 miljard aan aandelen verkocht. Het nieuws dat hij klaar is, leidde ertoe dat Tesla-aandelen gisteren weer stegen tot boven de $1 biljoen.

    Het aandeel NVIDIA kreeg deze week een impuls nadat UBS het een van zijn topaandelen voor 2022 noemde en zei te verwachten dat de groei van het bedrijf zal aanhouden. NVIDIA-aandelen zijn nog niet teruggekeerd naar de hoogste koersen van vorige maand.

    Het oorspronkelijke meme-aandeel GameStop steeg gisteren nadat het aankondigde dat het de cryptocurrencies Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) als betalingsopties zou gaan gebruiken.

    Apple heeft een turbulent jaar achter de rug, met een rechtszaak van Epic Games en de vastberadenheid van de Amerikaanse overheid om techaandelen te reguleren. Maar met geruchten over een nieuwe stap in opkomende technologie met een 5G SE-telefoon en een door Moody's naar AAA opgewaardeerde kredietrating voor de lange termijn, zijn Apple-aandelen in de aanloop naar 2022 een belangrijk aandachtspunt voor beleggers.

    AMD zal op de CES 2022 meer details bekendmaken over zijn nieuwe Zen 4-processoren, die later volgend jaar worden verwacht.

    De waanzin van Reddit

    Particuliere beleggers realiseerden zich hun potentiële macht begin januari 2021 toen een losjes gecoördineerde strategie werd gevormd op de WallStreetBets chatroom van Reddit om aandelen en "out-of-money" callopties te kopen op aandelen die het doelwit waren van short-sellers om de prijs op te drijven. Het idee was om een short-squeeze te creëren.

    Wat is een short-squeeze?

    Een short squeeze doet wat er op het plaatje staat - het probeert short-sellers uit hun posities te persen. Short-sellers, meestal grote institutionele beleggers en hedgefondsen, wedden dat de prijs van een aandeel zal dalen, maar wanneer particuliere beleggers instappen en de aandelenprijs opdrijven, worden zij gedwongen het aandeel te kopen in een poging hun verliezen te beperken. Het kopen door de grote spelers wakkert de aandelenprijs alleen maar aan.

    David vs Goliath

    Het feit dat veel van de aandelen die het doelwit zijn, fundamenteel gebrekkig zijn of falen, voegt een verhoogd risico toe aan een reeds volatiel beeld. GameStop is een uit de markt geraakte detailhandelaar die fysieke videogames verkoopt in een tijd waarin games vooral online worden gekocht, terwijl anderen zoals Blackberry ook achterblijvers uit het verleden zijn.

    Met dit in het achterhoofd is het niet verwonderlijk dat zij in het vizier kwamen van short-sellers die op zoek zijn naar falende bedrijven om tegen te wedden.

    Maar waarom verenigen kleine beleggers zich om aandelen van gebrekkige bedrijven te kopen? Dit is ten dele te verklaren door een groeiende wrevel bij de kleinere spelers op de markt, die het niet eens zijn met het idee dat grote instellingen via short-selling profiteren van het faillissement van een bedrijf, waardoor een soort "David vs Goliath"-strijd is ontstaan.

    Het is belangrijk om op te merken dat niet alle aandelen die het meest actief worden besproken op Reddit het moeilijk hebben of het doelwit zijn van short-sellers. Veel van de meest genoemde aandelen, zoals Apple, zijn gewoon populair onder de gemeenschap.

    meme stock Reddit trade WHS

    Reddit-aandelen en volatiliteit

    De grimmige bewegingen in aandelen zoals GameStop hebben de kracht en invloed aangetoond die door sociale media aangedreven beleggers en traders op de markt kunnen hebben, en hebben de volatiliteit in verschillende aandelen een flinke duw gegeven. Volatiliteit biedt kansen voor traders, en volatieler dan Reddit-aandelen kan het op dit moment niet worden - zelfs niet tijdens een pandemie.

    Zo zagen we GameStop - het eerste zwaar geshorte aandeel dat het doelwit was van beleggers die zich lieten leiden door sociale media - van minder dan $19 aan het begin van 2021 naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $347 op 27 januari gaan, en de aandelenkoers is sindsdien zeer volatiel gebleven.

    Kies uw broker verstandig

    www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.

    "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

    - Tony Robbins -
    Last edited by SignalRadar; 30-12-2021, 16:21.
Working...
X