Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Zijn beleggers nog steeds gek op meme aandelen? Focus AMC Entertainment (AMC) aandeel
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zijn beleggers nog steeds gek op meme aandelen? Focus AMC Entertainment (AMC) aandeel

    De zogenaamde meme aandelen zijn aandelen die het afgelopen jaar sterke koersstijgingen kenden doordat particuliere beleggers, meestal via de Reddit website, het aandeel besproken en samen optraden. Bekende namen zijn de aandelen Gamestop (ticker GME), AMC Entertainment (AMC) en RobinHood Markets (ticker HOOD). In deze serie ligt de focus op deze drie aandelen. We beginnen met Gamestop.

    Zullen mensen in 2022 nog steeds in meme-aandelen willen beleggen?

    Memes zijn aandelen waarin mensen in de eerste plaats beleggen op basis van hun populariteit op het internet, in plaats van te vertrouwen op de fundamentals van de bedrijven. Sommige mensen beschouwen beleggen in meme-aandelen als een soort gokken. Echter, door gebruik te maken van technische analyse, waarbij alleen naar de prijsontwikkeling wordt gekeken en de ruis van nieuws en economische gegevens wordt genegeerd, is het mogelijk om een beter idee te krijgen van waar de prijs heen zal gaan. Koerspatronen zijn immers gebaseerd op menselijke emotie en gedrag, dat mensen keer op keer herhalen. Sommige meme aandelen zijn niet gecorreleerd aan een index, terwijl andere het meest gecorreleerd lijken met de Russell 2000. Door te kijken naar de prijsactie van meme aandelen, kunnen traders een beter idee krijgen of "het internet" bullish of bearish is over het aandeel.

    Het aandeel AMC kopen of verkopen?

    Het aandeel AMC Entertainment (AMC)

    De koers van AMC Entertainment stond rond de 4,50 $ één jaar geleden. Op 2 juni echter, kochten beleggers AMC helemaal omhoog naar een hoogtepunt van 77,62. De correlatiecoëfficiënt was sinds begin december sterk ten opzichte van de Russell 2000, maar is onlangs teruggevallen tot +0,78. (Opmerking: dit is nog steeds sterk, maar net onder het "sterke correlatie" niveau van +0,80).

    Sinds dit hoogtepunt noteert AMC rond het 50-daags voortschrijdend gemiddelde en maakt het een reeks lower highs (zoals men zegt in DOW theorie). Net als bij Gamestop (GME) is de prijs van AMC onder het 61,8% Fibonacci retracement niveau gedoken. In tegenstelling tot GME brak AMC echter de belangrijkste steun op 28,75 $ en ging richting 20,36 $.

    De dubbele bodem en een RSI indicator op "oververkocht" hielp het aandeel om terug op te veren. De weerstand ligt nu bij de hoogste koers van 21 december en het 200-daags voortschrijdend gemiddelde bij 32,45 $. Het 50-daags voortschrijdend gemiddelde ligt net daarboven op 35,89 $. Technische analyse fans van kaarspatronen schenken aandacht aan het "falling star" patroon van 21 december. Dit geeft aan dat de stijging voorbij kan zijn.

    AMC, daggrafiek (bron TradingView)

    AMC aandelen.

    Test een trading demo voor Futures of CFD-Forex

    Conclusie AMC

    Als het "falling star" patroon rond het 200-daags voortschrijdend gemiddelde standhoudt, ligt de horizontale steun bij 20,31 $ en 14,57 $. De horizontale weerstand ligt bij 33,81 $. Dit is de 61,8% Fibonacci retracement lijn van de highs van 22 november tot de lows van 14 december.

    Wilt u ook de aandelen traden?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en open een rekening of probeer een demo.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw positie met geautomatiseerde bracket orders




    "Om een succesvolle investeerder te zijn, moet je emotioneel neutraal staan tegenover winnen en verliezen.
    Winnen en verliezen horen gewoon bij het spel."


    Robert Kiyosaki

Working...
X