Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Welke aandelen worden momenteel het meest verkocht?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Welke aandelen worden momenteel het meest verkocht?

    Wanneer beleggers geloven dat een aandeel overgewaardeerd is, kunnen ze het short verkopen. Dit zijn de 10 aandelen die momenteel het meest short verkocht worden:
    1. Tesla
    2. BHP
    3. BMW
    4. Anglo American
    5. EasyJet
    6. Apple
    7. Softcat
    8. Lloyds Banking
    9. Beyond Meat
    10. Pendrago

    Ter informatie: Short selling is het verkopen van een aandeel met als objectief het later, goedkoper, terug te kopen. Een kort voorbeeld: een belegger verkoopt één aandeel aan 100 $ omdat de belegger denkt dat de koers van het aandeel gaat dalen. Hij krijgt dus 100 $. Blijkt dat de belegger het bij het rechte eind had, het aandeel daalde naar 80 $. Op dat moment koopt de belegger het aandeel. Dat kost hem 80 $. De winst is dus 20 $.

    Het aandeel Tesla

    Het aandeel Tesla, kopen of verkopen?

    Op de eerste plaats staat opnieuw het aandeel Tesla, dat deze week zelfs met ongeveer 16,74% stijgt. Dit komt nadat Elon Musk aankondigde dat hij 'bijna klaar' is met de verkoop van zijn TSLA-aandelen - een opluchting voor beleggers. De waardering van het bedrijf is nu weer stevig gestegen, wat de bekende zorgen aanwakkert dat het EV-aandeel (Electronic Vehicle) overgewaardeerd is.

    Het aandeel BHP

    Het BHP-aandeel is deze week met 1,49% gestegen, ondanks een vrij slechte start. In feite had de Australische ASX index over de gehele lijn een moeilijke start van de week. De ijzerertsprijzen zetten ook druk op het mijnaandeel, toen de vrees groeide dat BHP zijn winstcijfers voor boekjaar 22 niet zou halen.

    Het aandeel BMW

    Vorige week kondigden Blackberry (BB) en BMW een meerjarige overeenkomst aan om technologie te ontwikkelen voor de volgende generatie auto's van het autobedrijf. Dit nieuws deed het BB-aandeel stijgen, maar BMW is deze week slechts 0,38% gestegen. Dit is vooral te wijten aan de aanhoudende bezorgdheid over de concurrentie van EV's en de tekorten aan halfgeleiderchips.

    Het aandeel Anglo American

    De aandelen van Anglo American zijn deze week met 5,16% gestegen. Het bedrijf is nog steeds positief gestemd door de sterke winstcijfers. Het maakte onlangs ook bekend dat de vraag naar ruwe diamanten positief is, ondanks de lagere verkoop, als gevolg van de beperking van het aantal reizigers en toeristen dit jaar.

    Het aandeel easyJet

    Het aandeel EasyJet kopen of verkopen?

    Het is wellicht geen verrassing dat easyJet in deze lijst staat, maar de koers van het aandeel is deze week toch met ongeveer 14,94% gestegen (wel 30,99% gedaald over de laatste 6 maanden). De luchtvaartsector wordt hard getroffen door de aanhoudende Omicron-uitbraak. Het aantal boekingen daalt overal. Blijkbaar denken beleggers dat het aandeel teveel gestegen is, en dat het nog klappen kan verwachten.

    Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform



    "Beleggen zet spaargeld aan het werk.
    De enige reden om geld te sparen is om het te beleggen."


    Grant Cardone
Working...
X