Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Zijn beleggers nog steeds gek op meme aandelen? Focus Gamestop (GME) aandeel
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zijn beleggers nog steeds gek op meme aandelen? Focus Gamestop (GME) aandeel

    De zogenaamde meme aandelen zijn aandelen die het afgelopen jaar sterke koersstijgingen kenden doordat particuliere beleggers, meestal via de Reddit website, het aandeel besproken en samen optraden. Bekende namen zijn de aandelen Gamestop (ticker GME), AMC Entertainment (AMC) en RobinHood Markets (ticker HOOD). In deze serie ligt de focus op deze drie aandelen. We beginnen met Gamestop.

    Zullen mensen in 2022 nog steeds in meme-aandelen willen beleggen?

    Memes zijn aandelen waarin mensen in de eerste plaats beleggen op basis van hun populariteit op het internet, in plaats van te vertrouwen op de fundamentals van de bedrijven. Sommige mensen beschouwen beleggen in meme-aandelen als een soort gokken. Echter, door gebruik te maken van technische analyse, waarbij alleen naar de prijsontwikkeling wordt gekeken en de ruis van nieuws en economische gegevens wordt genegeerd, is het mogelijk om een beter idee te krijgen van waar de prijs heen zal gaan. Koerspatronen zijn immers gebaseerd op menselijke emotie en gedrag, dat mensen keer op keer herhalen. Sommige meme aandelen zijn niet gecorreleerd aan een index, terwijl andere het meest gecorreleerd lijken met de Russell 2000. Door te kijken naar de prijsactie van meme aandelen, kunnen traders een beter idee krijgen of "het internet" bullish of bearish is over het aandeel.

    Beleggen mensen nog in Gamestop?

    GameStop (GME)

    GME was het eerste meme-aandeel. Nog maar 1 jaar geleden werd het aandeel verhandeld rond de 10 $. Het internet "kwam echter samen" en besloot de koers hoger te drijven, tot een hoogste koers van 483,00 op 29 januari 2021! Sinds de terugval vanaf de highs schommelt GME rond het 50-daags voortschrijdend gemiddelde en maakt het een reeks lagere highs. 132,00 lijkt een sterke steun te zijn. GME is onder het 61,8% Fibonacci retracement van de laagste koersen van 13 januari tot de hoogste koersen van 29 januari gekomen, dat 196,88 bedroeg. De 50- en 200-dag gemiddelden bieden weerstand op respectievelijk 187,30 en 188,79.

    Gamestop, daggrafiek (bron TradingView)

    Gamestop aandeel: kopen of verkopen?

    Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform



    "Beleggen zet geld aan het werk. De enige reden om geld te sparen is om het te beleggen."
    Grant Cardone
Working...
X